De Bus

De geschiedenis van The Barber Car

De naam van mij bedrijf is afgeleid aan mijn vervoersmiddel en salon in één. Mijn bedrijf en mijn bus zijn vrijwel synoniem. Mensen zien mij regelmatig in de bus rijden en vragen zich al snel af: Wat is dat voor bus?

The Barber Car is in 1980 geboren als een Mercedes 508 ambulance in dienst van het Duitse leger. Ze heeft daar tijdens de koude oorlog jaren dienst gedaan, in afwachting van een aanval van Rusland. Deze aanval kwam gelukkig nooit. The Barber Car heeft daardoor een rustig eerste leven gehad. 

In dienst heeft de bus slechts 30.000 km gereden. Door het eind van de koude-oorlog was ze al snel overbodig. Ze heeft heeft daardoor vele jaren vooral in opslag gedaan. Uiteindelijk werd ze door het Duitse leger tot overbodig en verouderd verklaard.

Na het leger ben ik de 2e gebruiker van de bus. Nadat de bus is geveild door het Duitse leger is zij een tijdje in het bezit van een tussenhandelaar geweest. Daar heeft zij alleen in een opslag gestaan en is zij nooit op de weg geweest. 

De bus was technisch in prima staat! Een olie-verversing, nieuwe filters en wat andere kleine onderhoudsklusjes en ze was weer helemaal klaar om de weg op te gaan. Het enige wat nog overbleef was het verbouwen van een ambulance tot een salon.

Het strippen van de bus kon beginnen. Alle bedden, kastjes en brancard-houders zijn verwijderd. 

De bus werd door ons voorzien van water, elektra, op maat gemaakte inrichting et voila: De oude ambulance werd The Barber Car zoals ze nu is! Na roest-bestrijding, een dikke lik verf en bestickering is ze ook aan de buitenkant compleet!

06 - 538 25 605
mandy@thebarbercar.nl
the barber car facebook